Boekeninzameling ten voordele van Oxfam

Posted 25 Oct 2018

Van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 3 november kan je bij Shopping Gent Zuid je uitgelezen boeken en strips binnenbrengen. Twijfel je nog of je even langs zou komen? Misschien trekken deze 5 voordelen van de inzamelactie je wel over de streep!

Je steunt Oxfam-Solidariteit

Met de boeken en strips die je stiekem toch al niet meer las, kan je nu ontzettend eenvoudig het goede doel steunen. Oxfam-Solidariteit zet zich onder andere in voor een duurzaam bestaan voor iedereen, sociale basisvoorzieningen, een eigen identiteit in alle diversiteit, enz. Van bewustwording in het Noorden tot de ondersteuning van plaatselijke werkingen in het Zuiden.

Je hebt eindelijk meer plek in huis

En een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Deze inzamelactie is dus hét excuus bij uitstek om je chaotische boekenkast even onder handen te nemen. Dat ene boek dat al eeuwen op je zal-ik-ooit-eens-lezen-stapel ligt, die strips die daar maar stof liggen te vergaren of die reisgids die je ondertussen al uit het hoofd kent… Eén adres: Shopping Gent Zuid!

Zowel romans, kunstboeken, geschiedenisboeken, reisgidsen als strips zijn heel erg welkom. Tellen dan weer niet mee: vervuilde of beschadigde boeken, tijdschriften, computerhandboeken, encyclopedieën, jaarboeken, schoolboeken, reeksen, krantenbijlagen, verzamelmappen of losbladige werken.

En nu je toch bezig bent met opruimen…

Laat je gerust helemaal gaan, want ook cd’s, dvd’s en lp’s zijn meer dan welkom tijdens onze inzamelactie. Je woonkamer zag er nog nooit zo opgeruimd uit! En waarom zou je je zelfs niet even aan je zolder wagen? Wie weet welke verborgen pareltjes je er vindt.

Nieuw seizoen, nieuwe boeken

Ga even snuisteren tussen de nieuwe boeken en films bij Standaard Boekhandel. Want nu je terug plaats in je boekenkast hebt, mag je jezelf toch even verwennen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een bloedstollende thriller om op gezellige herfstavonden mee in de zetel te kruipen? Tijd voor een momentje voor jezelf!

Ga heerlijk shoppen

Want per kilogram ingeleverde boeken, cd’s, dvd’s of lp’s ontvang je een waardebon van € 0,20. Die kan je in Shopping Gent Zuid bijvoorbeeld direct nuttig besteden aan een nieuwe outfit, een tof accessoire voor in je interieur of iets lekkers. Dat heb je absoluut verdiend!

Breng je ons binnenkort een bezoekje? De inzamelactie loopt van zaterdag 2710 tot en met zaterdag 311, telkens van 12u tot 18u. Inzamelpunt op verdieping +1 naast Standaard Boekhandel.