Black Friday: een dagje shoppen met korting

Posted 15 Nov 2018

De Amerikanen zijn er dol op en bij ons wordt het de laatste jaren alleen maar populairder. We hebben het natuurlijk over Black Friday, de dag waarop winkeliers hoge kortingen geven. En dat zorgt voor lange wachtrijen aan de deuren en een enorme gekte als ze opengaan! In Amerika vechten moedige klanten letterlijk om de beste koopjes, van een gekte gesproken.

 Gelukkig gaat het er bij ons veel rustiger aan toe en is er van die gekte bijna geen sprake. Zin om rustig te winkelen? Verschillende shops van Shopping Gent Zuid doen mee aan Black Friday. Kom tijdens het weekend van Black Friday zeker langs en ontdek de leukste promoties!

Wat is dat nu net, Black Friday?

 Black Friday is een van de belangrijkste koopjesdagen van het jaar.  Deze dag komt overgewaaid uit Amerika, waar het traditioneel de eerste vrijdag na Thanksgiving plaatsvindt. Voor veel Amerikanen is dit het startschot voor de kerstaankopen en ze gebruiken deze dag om kerstcadeautjes met extra veel korting aan te kopen.

 Waar de naam nu exact vandaan komt, dat is niet helemaal zeker. Volgens experts verwees Black Friday naar al het verkeer en de opstoppingen die ontstonden door de gekte. Retailers vonden deze negatieve beschrijving niet zo fijn, daarom veranderden zij het in iets positief: nu verwijst Black Friday naar de goede verkoopcijfers, want als er ‘rode cijfertjes’ waren na de lange zomer, dan zijn die na Black Friday meestal volledig weggewerkt!

Onze shops

 Of je nu op zoek bent naar een schitterend juweel, een leuke eindejaarsoutfit of een kerstcadeautje voor je nichtje of mama? Je vindt het allemaal bij Shopping Gent Zuid. Al onze shops zetten hun deuren wagenwijd open en verwelkomen je met veel plezier. Etam, Hunkemöller, H&M, Ici Paris XL,  Kruidvat, Hema en nog zoveel andere shops doen mee aan Black Friday.

 Op de onthulling van de exacte aanbiedingen is het nog eventjes wachten, maar hou zeker onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten want daar delen we leuke acties. Het belooft trouwens een schitterend eindejaar te worden in Shopping Gent Zuid: zo vinden er maar liefst 3 koopzondagen plaats, véél optredens, activiteiten en kan je terecht bij onze gratis inpakservice. Kom dus zeker eens langs!