5 Tips om de kat uit je kerstboom te houden

Posted 6 Dec 2018

Nu we afscheid hebben genomen van de lieve Sint zijn we helemaal klaar voor de komende feestdagen. Van gezellige sfeerlichtjes in de straten tot smakelijke glühweintjes op de Gentse Winterfeesten… Hallo kerstsfeer!

Heb je bij jou thuis net de kerstboom gezet en vindt je kat dat net iets te fijn? Vrees niet! Dankzij deze 5 tips blijft je woonkamer behoed van gebroken kerstballen en dwarrelende dennennaalden.

1. Citrusgeuren

Van citroen tot sinaasappel, jouw favoriete viervoeter heeft het niet zo voor deze aroma’s. Hoog tijd dus om je kerstboom door heerlijk frisse citrusgeuren te omgeven. Bij Kruidvat vind je vast en zeker een geschikte citrusspray die je op de takken kan spuiten. Of nog beter: besprenkel enkele dennenappels met een citrusgeurtje en leg deze rond je kerstboom. Katten vinden het namelijk absoluut niet fijn om over dennenappels te moeten lopen!

2. Zilverpapier

Ook zilverpapier vindt je geliefde huisdier maar niks. Terwijl het glinsterende zilver voor een extra feestelijke uitstraling zorgt, vermijdt je kat liever het gekke geritsel en gekraak onder zijn pootjes.

3. Matte kerstballen

Niet alleen eksters zijn er dol op, ook bij je kat springen die glinsterende kerstballen meteen in het oog. Matte kerstdecoratie zal minder snel de aandacht trekken. Zo maak je het je kat net iets makkelijker om de verleiding te weerstaan.

4. Maak je kerstboom goed vast

Een extra ijzerdraadje rond je kerstversiering kan alvast geen kwaad. En ook je kerstboom zelf zet je maar beter goed vast. Zo voorkom je dat hij helemaal omvalt wanneer je kleine Tarzan er toch inspringt.

5. Een alternatieve kerstboom

Zie je Minoes nog altijd verleidelijk naar je boom loeren? Dan kan een alternatieve kerstboom misschien een oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvolle houten kerstboom of een kleine kerstboom van goudkleurige metaaldraad.

En… oeps! Stootte je viervoeter toch net de kerstboom om? Dan heb je alleszins hét perfecte excuus om een bezoekje aan Hema of Flying Tiger te brengen en allerlei leuke, nieuwe kerstspulletjes in te slaan! En je kat? Die vergeef je natuurlijk onmiddellijk, zie dat schattige snoetje nou.