5x inspiratie om het einde van de examens te vieren

Posted 31 Jan 2019

Na wekenlang zweten en zwoegen boven dikke cursussen is het einde eindelijk in zicht: vakantie! Een week om even helemaal te bekomen van alle verwerkte examenleerstof. De punten zijn nog niet bekend en dus kan je volop genieten van je zuurverdiende vrije tijd. Weet je nog niet zeker hoe je deze herwonnen vrijheid kan spenderen? We geven je alvast 5 ideetjes!

Een filmavond met vrienden

Een filmavond samen met vrienden is altijd een goed idee. Sla je favoriete romantische komedies (Bridget Jones, Legally Blonde, Mean Girls) of actiefilms in bij Standaard Boekhandel en jullie zijn klaar voor een avond old school filmpret! Een karrenvracht aan snoep en zoetigheden sla je in bij Match of Bonobo’s… Want geen filmavond zonder lekkere chips, popcorn en borrelhapjes natuurlijk!

Een gezonde brunch

Mag het wat gezonder zijn? Dan is een gezellige brunch een echte aanrader! Reserveer een tafel bij je favoriete hotspot in Gent of organiseer zelf een heuse brunch. Al je benodigdheden vind je bij Match, Foodmaker en Panos. Of je kan natuurlijk ook ontbijten bij Brasserie ‘t Zuid of Foodmaker. Lekker makkelijk, want geef toe… Je hebt tijdens de examens al hard genoeg gewerkt!

Een dagje shoppen

Na al dat studeren mag je jezelf zeker eens verwennen met een nieuwe outfit. Of twee. Of drie. Ga helemaal los tijdens het shoppen of koop stiekem al een Valentijnscadeautje. Wat dacht je van een flesje parfum van bij Ici Paris XL of Yves Rocher bijvoorbeeld? Of lekkere donuts van bij Donuttello?  Geen lief? Verras je bestie eens met een cadeautje. Na al dat studeren heeft ze dat wel verdiend!

Een weekendje weg

Kan je niet ver genoeg wegvluchten van je studieboeken? Laat de universiteit of hogeschool even voor wat het is en boek een weekendje weg. In de reisboeken van Standaard Boekhandel vind je alvast een heleboel inspiratie voor stedentrips in België of net over de grens.

Een kotfeestje

Geen examens meer? Dat vraagt om een kotfeestje! Koop je favoriete drank bij Match en nodig al je vrienden uit. Het einde van de examens, dat vier je in stijl! Wat dacht je van The Great Gatsby, Disney of Helemaal Fout als thema van je kotfeestje? Alle party props zoals drinkbekers en slingers scoor je bij HEMA of Flying Tiger!

We wensen jullie veel plezier & goede examenresultaten!