Een communie of lentefeest organiseren: hoe pak je dit aan?

Posted 21 Feb 2019

De lente staat voor de deur, hét seizoen van de communies en lentefeesten. De grote dag van veel kleine communicanten komt steeds dichter en dat zorgt voor de nodige stress bij heel wat gezinnen. Zo’n feest vraagt om een grondige voorbereiding en eigenlijk is het nooit te vroeg om hiermee van start te gaan. Voor je het weet is het zover en dan moet je last minute nog iets uit je mouw schudden. Om zo’n vervelende situaties te vermijden begin je best goed op voorhand. Inspiratie nodig? Via onze handige checklist wordt het organiseren van je communiefeest toch net iets gemakkelijker!

Kies een thema

Je wil dochterlief of je stoere zoon een dag bezorgen om nooit te vergeten en dat start met de juiste versiering. Maar de tafel en ruimte versieren, hoe begin je hieraan? Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een bepaald thema. Zo kan je per kleur werken, kies je voor een echt piraten- of prinsessenfeest of ga je voor een bepaalde print. De keuze bepaald alles en zorgt ervoor dat je een leidraad hebt! Pssst: bij Flying Tiger, Hema en Kruidvat vind je de leukste decoratie voor een knalfeest!

Stel een lijst met cadeaus samen

Bij een communie- of lentefeest horen natuurlijk cadeautjes. Het feestvarken heeft waarschijnlijk wel enkele items op zijn of haar verlanglijstje staan, zorg ervoor dat elke bezoeker dit lijstje ontvangt zodat ze zelf hun cadeautje kunnen kiezen. Wel wat afspraken maken, je wil uiteraard niet dat iedereen met hetzelfde geschenk voor de deur staat! :-) En… heb je zelf nog een cadeautje nodig voor een communicant? Bij Shopping Gent Zuid vind je zeker wat je zoekt!

Een stralende communicant

Op deze speciale dag moet het feestvarken in de spotlights staan. Een leuke outfit is één ding, maar aangepaste accessoires maken het plaatje helemaal af. Denk aan leuke sokjes, haaraccessoires, juwelen of een handtasje. Bij Veritas, Kruidvat en Hema ontdek je de mooiste items voor jouw communicant. Voor feestelijke schoenen ben je bij Pronti aan het juiste adres.

Gun jezelf iets nieuws

Ook de mama’s en papa’s mogen stralen op deze speciale dag. Het is voor jou het ideale moment om eens iets nieuws te kopen! Onze modewinkels weten raad, ga langs bij Naf Naf, H&M, Celio of Only voor een feestelijke outfit. De dames maken hun outfit helemaal af met een stralend juweel van Venizi Bijoux of Pop Up Shop On the Move.

Veel succes en geniet van de mooie dag!