Zo zet je het 2de semester meteen goed in!

Posted 15 Feb 2019

De examens zijn achter de rug en de eerste punten van het academiejaar zijn binnen. Na een deugddoende lesvrije week was het nu echter tijd om er terug tegenaan te gaan. Ben jij het 2e semester alvast goed gestart? Of kan je nog wel een duwtje in de rug gebruiken? Dankzij deze tips zet jij de 2e helft van het academiejaar meteen goed in!

Vervang je oude schoolspullen

Cursusblokken vol handgeschreven notities, een laptop vol kleurrijke post-its, lege balpennen en uitgedroogde markeerstiften… De examens eisen meestal hun tol. Zijn jouw spullen ook nodig aan vervanging toe? Stop bij Standaard Boekhandel of Pipoos voor een nieuwe lading schoolgerief. Nieuw semester, nieuwe start!

Ook Hema en Flying Tiger hebben trouwens een heleboel leuks in de aanbieding om het 2e semester tot een feestje te maken. Denk maar aan vrolijke notitieblokken en kleurrijke post-its. En psst… markeerstiften in pastelkleuren fleuren zelfs de saaiste cursussen op!

Ga voor een frisse look

Na wekenlang in pyjama of training geleefd te hebben tijdens de bok, is het tijd om de start van het nieuwe semester te vieren met een nieuwe outfit. Ontdek snel de nieuwe collecties bij H&M, NafNaf of Only en waan je dankzij al die zomerse looks al een héél klein beetje op een zonnig terrasje of muziekfestival. Het 2e semester is toch eigenlijk ook al een beetje de aanzet naar de zomervakantie, niet?

Plan een make-over voor je kot

Ook je kot of slaapkamer mag in een nieuw jasje worden gestoken! Laat je favoriete foto’s uit het 1e semester printen bij Pictro en maak met enkele leuke LED-lichtjes een gezellige fotoslinger voor aan je muur.

Of haal enkele kleurrijke interieurspulletjes van bij HEMA of Flying Tiger in huis om je kot of slaapkamer een frisse uitstraling te geven. Knuffelzachte plaids, pinterestwaardige opbergdozen, posterhouders met een botanische print of coole lichtbox letters: bij Shopping Gent Zuid vind je alles om je interieur een stevige update te geven voor het 2e semester.

Zet je beste beentje voor

Figuurlijk, maar zeker ook letterlijk! Heb jij waanzinnige dansmoves die je niet langer voor jezelf kan houden? Dans jij elke donderdagavond de sterren van het dak? Of zijn jij en je vrienden heuse danstalenten? Dan wordt het 2e semester pas echt te gek! Shopping Gent Zuid organiseert op zaterdag 30 maart 2019 namelijk een echte Dance Battle. Je kan alleen dansen, samen met een danspartner of met een groep.

Toon ons wat je kan en maak kans op de hoofdprijs van maar liefst € 1.000! Schrijf je snel in op https://www.gentzuid.be/evenementen/dance-battle.

Veel plezier gewenst tijdens dit nieuwe semester!