5 inpaktips voor een stressvrije vakantie

Posted 15 Apr 2019

5 inpaktips voor een stressvrije vakantie

De paasvakantie is volop bezig en dat betekent genieten van een momentje voor jezelf (en stiekem ook een beetje van die gigantische stapel chocoladen paaseieren). Zoek jij deze vakantie warmere oorden op? Of vertrek je net op skivakantie? Dan komen deze 5 handige inpaktips zeker en vast van pas. Zo vertrek jij helemaal stressvrij naar de luchthaven…

Tip 1: bereid je goed voor

Check en dubbelcheck op voorhand even het weerbericht van je vakantiebestemming. Ben je voldoende beschermd tegen zonnebrand? Of zal je misschien net een paraplu en regenjas kunnen gebruiken? Bereid je steeds goed voor zodat je op je bestemming zelf niet voor verrassingen komt te staan.

Ook de online omschrijving van je hotelkamer is altijd handig om nog even na te lezen. Is er bijvoorbeeld een haardroger aanwezig? Top! Dan hoef jij die alvast niet mee te zeulen. Ook een leesboek is altijd fijn om mee op reis te nemen. Voor op het strand bijvoorbeeld, of tijdens een lange of vertraagde vlucht.

Tip 2: mix en combineer

Hoe verleidelijk het ook is om je halve kleerkast in je koffer te proppen… Met enkele kledingstukken heb je vaak al genoeg. Denk even na over goede basics die je eenvoudig kan combineren. Een bloesje dat zowel bij een rokje als een broek past bijvoorbeeld. Of een paar schoenen dat je werkelijk op elke outfit aan kan.

Kan je eigenlijk wel nog wat goede extra basics gebruiken? Dan ben je in Shopping Gent sowieso aan het juiste adres bij H&M, Only of Celio*. Trek je naar de zon? Vergeet dan zeker je badpak of bikini niet. Je vindt nu al enkele heerlijk zomerse exemplaren bij Etam, Veritas of Hunkemöller.

Tip 3: wees kritisch

Leg je kofferinhoud eerst even uitgestald op bed en kijk er kritisch naar. Heb je écht alles nodig? Of zijn er enkele dingen die je eigenlijk net zo goed thuis kan laten? Houd altijd wat ruimte in je koffer over voor leuke souvenirs of een toffe aankoop ter plaatse. Dat bespaart je heel wat stress bij het wegen van je koffer voor de terugreis.

Kan je eigenlijk wel een grotere (of misschien net kleinere) trolley gebruiken? Bij Pronti vind je vast en zeker het formaat dat je zoekt. Extra tip: ga voor een koffer met een leuke print of in een opvallend kleurtje. Zo vind jij je trolley altijd gemakkelijk terug op de bagageband!

Tip 4: hou rekening met een worst case scenario

Neem je een grote handtas of rugzak mee op het vliegtuig? Stop daar dan de spullen in die je ab-so-luut niet kwijt wil spelen. Denk maar aan je fototoestel bijvoorbeeld, of je doosje lenzen. In het worst case scenario dat je bagage verloren gaat, heb jij je belangrijkste spullen toch nog bij je.

Tip 5: genieten maar…

Heb je net als ons altijd het gevoel dat je toch nog iets vergeten bent? Stop met piekeren en geniet volop van het vakantiegevoel. Uiteindelijk zijn er maar 2 zaken écht onmisbaar: je reisdocumenten en je paspoort! Alle andere zaken kan je altijd nog ter plaatse aanschaffen als het moet…

Veel plezier op reis!