Tips voor een lang weekend in Gent

Posted 17 May 2019

Hemelvaart en Pinksteren: tips voor een lang weekend in Gent

Het Hemelvaartweekend komt er bijna aan en dat betekent dat velen onder ons twee dagen extra vrij hebben. Yes, het ideale moment om van een lekker lang weekend te genieten in de mooiste stad van België! En er is in ieder geval genoeg te doen want in Gent valt er altijd iets te beleven! Heb je binnenkort een weekendje Gent gepland of trek je eropuit in eigen stad? Wij verzamelden enkele van de leukste activiteiten tijdens de verlengde weekends.

Gent Smaakt

Van 29 mei tot 2 juni kan je aan de Stadshal terecht voor een nieuwe editie van Gent Smaakt. Tijdens het event laten Gentse chefs en restaurateurs je graag kennismaken met hun specialiteiten. Je ontdekt er echte culinaire toppers zoals de gehaktballen van Balls & Glory, de lekkerste desserts van Madam Bakster en het heerlijk ijs van De Ijsster. Kom proeven van al dat lekkers en laat je verrassen! Daarnaast vinden er ook heel wat workshops en infosessies plaats.

www.gentsmaakt.be

Citadelic Summer Festival

Ook dit jaar vindt het Citadelic Summer Festival in het Citadelpark plaats. Het festival laat je voor de 12e keer op rij vijf dagen lang kennismaken met bands en ensembles die zich uiten de main stream jazz bevinden. Heel wat muzikanten komen langs en je ontdekt de prachtige muziek terwijl je van een lekker hapje en drankje in een wondermooi decor geniet. Heerlijk,toch?

citadelic.be/

Engelenburcht

Ja, ook op cultureel vlak heeft onze stad heel wat te bieden. Op 30 mei vindt de muzikale vertelling Engelenburcht plaats, een voorstelling gebracht door Brassband Gent. Ze nemen je tijdens de vertelling 100 jaar mee terug in de tijd en vertellen het verhaal van een Gentse familie in de oorlog. Een aanrader voor jong en oud!

www.brassbandgent.be/tickets

Barrio Cantina - Food Truck Festival

Liefhebbers van de wereldkeuken kunnen van 29 mei tot 2 juni de lekkerste gerechten ontdekken op de Korenmarkt. Verschillende foodtrucks bieden tijdens het Food Truck Festival hun specialiteiten aan: van Mexicaanse burrito’s, Amerikaanse burgers tot Vietnamese loempia’s en nog zoveel meer. Een ding is zeker: honger zullen we alvast niet hebben!

www.barriocantina.be/

Tijdens het Hemelvaart- en het Pinksterweekend kan je verschillende tentoonstellingen, markten of parken bezoeken. Een volledig overzicht nodig van alle events in Gent? Op de website van UIT in Gent ontdek je de leukste activiteiten: https://uitin.gent.be/